Strandrydding

Hvert år gjør vi i Øksnes en stor innsats for å holde strendene rene. Øksnes kommune og Reno-Vest samarbeider for at det skal bli så enkelt som mulig å bli med dugnaden.

Vi har som mål å fjerne søppel ut av naturen og få det så raskt som mulig inn til renovasjonsmottakene. Her blir avfallet veiet, sortert og viderebehandlet.

Ønsker du å bidra til strandrydding? 

  • Ryddeaksjoner registreres på ryddenorge.no eller i mobilappen Rydde. Første gangen du registrerer en aksjon eller et forsøplet område må du lage en brukerkonto. Etter dette logger du enkelt inn med mobilnummeret ditt. Registrerte ryddeaksjoner får en egen identitetskode, når du oppgir denne koden på Reno-Vest sine renovasjonsstasjoner får du levere ryddet avfall gratis.
  • Kommer du over et område med mye marin forsøpling kan du melde fra om dette på appen Rydde og ryddenorge.no. Dette gjør oss oppmerksomme på hvilke områder som trenger prioritering, og det kan settes inn ekstra ressurser for å få området ryddet.
  • Gjennomsiktige strandryddesekker hentes på servicetorget på Øksnes rådhus. Vi har åpent alle hverdager klokken 10:00-14:00. Store hvite 100 L sekker, også kjent som miljøsekker får man utlevert etter avtale. 
  • Ønsker du å planlegge innhenting av marint avfall kan du kontakte strandryddekoordinator i Øksnes kommune, hun overfører informasjonen til Reno-Vest som bistår med henting.
  • Reno-Vest tilbyr frakting av frivillige ut til ryddeområder som er vanskelig tilgjengelig. De har også et tilbud til skoleklasser i ungdomsskolen som ønsker å rydde for inntjening til klasseturen. Mer informasjon om dette finner du her. 

Det er viktig at miljø sekkene plasseres på parkeringsplasser med god avstand til veien. Kranbilen til Reno-Vest må få plass når det marine avfallet skal hentes uten at det oppstår trafikkfarlige situasjoner. 

Les mer om Reno-Vest, refusjonsordningen til strandrydding og Ryddenorge.

Har du spørsmål eller trenger hjelp til noe? 

Strandryddekoordinator - Alvilde Krohn-Nydal. 

Telefon: 91 13 93 50

Send e-post