Årets ildsjel er Walter Jakobsen

Under kommunestyremøtet 14. desember 2023 ble årets ildsjelpris utdelt. 

Hva er Ildsjelprisen? 

Ildsjelprisen i Øksnes er ment for å synligjøre den store frivillige innsatsen som enkeltpersoner gjør i lag og foreninger- og for å fremme kulturlivet i Øksnes. Kandidater til prisen kan man finne både innen idrett, sang, musikk, teater, kulturvern og i bygdelag og foreninger. Juryen er frivilligrådet, som består av representanter fra lag og foreninger. Rådet har også i år fått inn mange, og gode forslag på kandidater til ildsjelprisen. 

Vi har mange Ildsjeler i Øksnes, noe som gjør jobben med kåringen vanskelig. Men på vegne av juryen har jeg nå den glede og meddele at vedkommende som i år er tildelt tittelen årets ildsjel, er en stor Øksnes-patriot som sjelden sier nei til å gjøre en dugnadsjobb. Det er særlig innen idrett at vedkommende gjennom det meste av sitt liv har lagt ned utallige treninger og dugnadstimer. 

Juryens begrunnelse:

Vedkommende har vært en trofast fotballspiller som har gått gradene fra barnefotball til veteran i IL Morild. Som spiller, foresatt, trener, dommer, bussjåfør og oppmann. Ikke bare i IL Morild var vedkommende aktiv, men også i naboklubben Alsvåg som trener for damefotballen. 

Da IL Morild hadde stadion i Øvergården satt vedkommende ofte bak rattet i maskinene når grusbanen skulle prepareres før kamp eller når den skulle ryddes for snø på vinteren til trening. 

Det var en jobb vedkommende satte sin ære i å få gjort ordentlig og til rett tid. Denne personen er også ett ja-menneske som stiller opp når noen ber om en utstrakt hånd, både i egen kommune og nabokommune. 

Nå som vedkommende er blitt pensjonist og ikke er aktiv spiller eller dommer, har han de siste årene hatt rollen som oppmann, sjåfør, saftblander, ball-henter, motivator og støttespiller for både A- og B-laget til IL Morild, en jobb han har utført til perfeksjonisme. Sitat fra trener Knudsen: «Æ skjønne ikkje kordan vi har klart oss uten han før» 

Gratulerer til årets ildsjel som er Walter Jakobsen!