Brannforebyggende tilsyn tar omtrent 30 minutter per bolig eller leilighet. Du er ansvarlig for at vi har tilgang til hele fyringsanlegget under tilsynet.
Finn frem dokumentasjon på ildsted og skorstein hvis du har det. Etter besøket vil du få en tilsynsrapport. Du må ikke fyre i ildstedene (ovn og peis) under eller rett før tilsynet.
Tilsynet vil omfatte:
- kontroll av fyringsanlegg (for eksempel peis, ovn, pipe)
- sjekk av tilgjengelighet for feiing av skorstein/pipe
- sjekk av sotmengde/ behov for feiing
- informasjon om rømningsveier, røykvarslere og slokkeutstyr
- informasjon om bruk og oppbevaring av brannfarlig væske og gass
- informasjon om brannsikkerhet i hjemmet
I tillegg informerer og veileder vi i spørsmål om fyring, rømningsveier, evakueringsrutiner og generell brannsikkerhet i hjemmet. Skriv gjerne ned eventuelle spørsmål på forhånd. Det er beboernes sikkerhet det handler om, og det er dere som kan gjennomføre de brannforebyggende tiltakene som anbefales for å bo tryggest mulig.
Vi ber om at eier, eller representant for eier er til stede og sørger for at samtlige enheter, ildsteder og skorsteiner er tilgjengelige. Om nødvendig må eier eller eiers representant varsle andre brukere.
Varsel på SMS
Du får SMS-varsling minst tre dager før brannforebyggeren kommer. Har du reservert deg mot å motta sms på mobilen eller av annen årsak ikke er å treffe digitalt, vil du bli varslet på Altinn eller få brev i postkassen.
Du kan velge mellom å svare på sms'en med tallet 1 eller 2.
- Tallet 1 betyr at oppsatt tidspunkt passer, og vi har en avtale.
- Tallet 2 betyr at huseier ønsker ny avtale, og at vedkommende selv tar kontakt for ny tid.
Hvis oppsatt tid ikke passer eller du har andre spørsmål, kan du ta kontakt med brannforebyggeren som har varslet deg. Nederst i sms-varselet står telefonnummeret til brannforebyggeren som kommer.