På jakt etter sommerjobb? Bli kollega med Celina og Emilie på Alsvågheimen!

To av de du kan jobbe sammen med i sommer på Alsvågheimen, er Celina Johannesen (24 år) og Emilie Johansen (20 år). Begge to er ganske ferske i stillingen som assistent her på huset. 

På Alsvågheimen er det totalt 21 sykehjemsplasser. Alle har private rom med bad. Grønnsakshage, salong, aktivitetsrom og mimrestue er bare noen av tilbudene som beboerne har her.     

Søk sommerjobb nå!           

Alsvågheimen, hvordan er det å jobbe her? 

Emilie: Vi har blitt tatt veldig godt imot og  føler vi har kommet godt inn i rutinene. Det er ikke så mange beboere her, så du får en godt og nært forhold til alle. Man blir utrolig glad i dem. Stemningen og roen her er skikkelig hjemmekoselig, og vi som jobber her får veldig fine tilbakemeldinger på jobben vi gjør. Både fra de som bor her og deres familier. 

Celina: Det er mye å gjøre, men føler aldri at vi stresser. De beste dagene er det dagene når man har fått gjort det lille ekstra, som for eksempel en lengre samtale med en beboer. Føle at man har brukt godt tid sammen med de. 

Emilie: Og så er det mye humor her. De aller fleste har godt glimt i øyet. 

Og de andre som jobber her, ganske ok de og eller? 

Celina: Hehe, absolutt. Fine og flinke folk. Aldri hørt om noen som ikke trives her. Da når det gjelder både stedet og kolleger. 

Emilie: Stiller meg bak den. Og det er jo ganske viktig, for vi samarbeider mye. Føler det er en felles forståelse for at alle skal gjøre sitt for at andre skal ha en fin dag, både vi som jobber her og de som bor her. Aldri noen som gruer seg til å dra på jobb. Det er en veldig fin arbeidsplass og dagene går fort. 

Her kan du lese mer om Alsvågheimen

Åpent og bra miljø for læring 

Emilie: Jeg kunne ingenting når jeg begynte her, aldri jobbet innenfor helsesektoren før. Men jeg visste at jeg var glad i å jobbe med mennesker, og at jeg var nysgjerrig og lærevillig. Noe som er en bra innstilling å ha, når man skal jobbe her. Resten lærer man. 

Celina: Det er veldig bra opplæring her. Og man blir hele tiden oppfordret til å stille spørsmål om man lurer på noe. Ingen spørsmål er dumme, virkelig. Alle blir flinkere av at noen stiller spørsmål. Hvis du ikke spør, kommer det alltid noen bort til deg å tilbyr hjelp uansett. Samarbeidet her er helt prima. 

Emilie: Ja, og etterhvert som du lærer rutinene her, hva som skal gjøre og hvordan, finner du dine egne metoder. Se, spør og lær. De vil at vi skal lære, for det er vinn vinn for alle. 

Hvem passer denne jobben for?

Celina: For alle som liker å jobber med mennesker – uansett alder. Har du et naturlig omsorgsgen, kommer du langt i denne jobben og du vil trives. Garantert! 

Emilie: Vi to, jobber som assistenter heter det, vi gjør det samme som hjelpepleiere, men forskjellen er at vi ikke er utdannet. Og så kan ikke vi gi medisiner, det må man være sykepleier for å gjøre.

Vi har flere typer stillinger ledig på Alsvågheimen: Finn en som passer deg her.

Har dere noen hotte-tips til de som skal søke på sommerjobb her?

Emilie: Praktisk læring, ikke stå å observere for lenge. Bare gjør og prøv. Du får masse god hjelp, og ikke være redd for å spørre. Det er ingen her som forventer at du skal kunne alt før du begynner. Litt prøving og feiling må til for å lykkes i jobben. 

Celina: Det mye samarbeid her, så du går veldig lite alene. Det er folk overalt og alltid noen å støtte seg til om man skulle trenger det.  

Noen funfacts å komme med, helt på tampen?

"Man er godt oppdatert på nyheter og det er en fare for at du blir hekta på 'Med hjartet på rette staden'". Jentene ler og forteller at det er stort sett det som står på, på tv-skjermen

Søk sommerjobb nå!

 

Har du spørsmål? 

Merethe Osnes

Enhetsleder insitutisjon 

Telefon: 91 82 38 00

Send e-post

Ronny Fredriksen 

Avdelingsleder Alsvågheimen 

Telefon: 48 18 51 59

Send e-post