Vannforbruk

Kommunen henstiller befolkningen og bedrifter til å redusere bruken av vannspredere.

Øksnes har hatt en meget tørr juli i år, samt høyere forbruk enn normalt. Dette har medført at det er blitt nedtappet 1,2 meter i Trettendalsvannet.

Driftsavdelingen har derfor besluttet å komme med en foreløpig henstilling om å spare vann ved b.l.a å redusere bruken av vannspredere. Kommunen går ut med denne henstillingen som et «føre var» tiltak og for å ivareta sikkerheten i vannforsyningen. Vi kan få en like tørr august og september og må da spare på vannressursene.

Hvis ikke vannforbruket reduseres kan vi bli nødt til å komme med totalforbud mot vannspredere på et senere tidspunkt. Situasjonen overvåkes og vurderes kontinuerlig.

Ny informasjon legges ut på mandag 12 august.

Fant du det du lette etter?