Ønsker du å forhåndsstemme i en annen kommune enn der du er manntallsført?

Hvis du forhåndsstemmer i en annen kommune enn hjemkommunen din, er stemmegivningen litt annerledes.

Klikk for stort bildeHvis du forhåndsstemmer i en annen kommune enn hjemkommunen din ved kommunestyre- og fylkestingsvalget, får du utdelt en stemmeseddel som er påført de registrerte politiske partienes navn. Denne stemmeseddelen inneholder ikke kandidatnavn. Du må da krysse av for eller skrive på hvilket parti/gruppe du vil stemme på. Du kan også selv skaffe stemmeseddel fra din kommune og bruke den dersom du ønsker å gi personstemmer til kandidater på listen.

Du skal deretter få en valgfunksjonær til å stemple stemmeseddelen, før du legger den ned i en stemmeseddelkonvolutt. Stemmeseddelkonvolutten og valgkortet blir så lagt ned i en omslagskonvolutt, som deretter legges i valgurnen. Stemmen blir sendt til din hjemkommune for opptelling.

Alt du trenger i valglokalet for å stemme, er legitimasjon med bilde. Ta gjerne med valgkortet ditt, da tar det kortere tid.

Slik stemmer du

Fant du det du lette etter?