Nytt smittetilfelle i Øksnes 05.11.2020

Øksnes kommune fikk sent i går kveld (05.11.20) melding om at en ny person har testet positivt på koronavirus.

Øksnes kommune har mottatt tilbakemelding fra smittevernlegen at en ny person har testet positivt på Koronavirus (Covid-19) i går kveld. Smittetilfellet er registret som importsmitte. Vedkommende ble umiddelbart isolert etter at positiv testresultat forelå.Smitteverntiltak og smittesporing er iverksatt etter nasjonale retningslinjer.

Vi ber om at alle følger nasjonale myndigheters anbefaling slik at vi begrenser mulighet for spredning av smitte.

Eventuelt andre spørsmål kan rettes til ordfører John Danielsen eller smittevernlege Ellen B. Pedersen.

Klikk for stort bilde Ved å øke avstanden mellom mennesker forsinker vi utbruddet av covid-19.

Koronaviruset smitter hovedsaklig via dråpe- og kontaktsmitte. Det overføres fra luftveiene hos en som er syk til en annen person på tre måter: via dråpesmitte, ved direkte kontakt, eller ved indirekte kontakt.

Jo mer sannsynelig det er at du er smittsom, jo større avstand må du holde til andre. (Informasjon hentet fra fhi.no)