Nye byggeregler fra 1.mai 2021

Fra 1. mai blir det enklere og billigere å bygge terrasser og små tilbygg på egen eiendom.

Regjeringen gjør en forskriftsendring som innebærer at man kan bygge terrasser og små tilbygg på egen eiendom uten å måtte søke om tillatelse fra kommunen.

Det blir også mulig å sette opp terrasse på inntil én meters høyde med rekkverk uten å søke, og mindre tilbygg på inntil 15 kvadratmeter som kan brukes til beboelse og varig opphold.

Den som vil bygge har ansvar for å avklare om terrassen eller tilbygget er i samsvar med regelverket. Det er blant annet viktig å sjekke kommunens plan for området der man bor før man setter i gang.

På denne lenken finner du mer info om hva du kan bygge uten å søke

Husk at det er du som tiltakshaver som er ansvarlig for å sjekke om tiltaket er underlagt søknadsplikt. Dersom du er usikker så oppfordrer vi deg til å ta kontakt med en av kommunes byggesaksbehandlere for veileding og avklaring.