Nasjonal Strandryddeuke 2021

Bli med på Norges største miljødugnad! I 2021 er Strandryddeuka 11-19 september. 

Det er like før årets Strandryddeuke starter og derfor ønsker vi å oppfordre alle som har muligheten til å engasjere seg. Hold Norge Rent og Reno-Vest legger til rette for at vi skal få fjernet søpla fra naturen så raskt som mulig, men det er den frivillige innsatsen som får dette til å skje! 

Hittil i år har Reno-Vest fått inn hele 44 838 kg eierløst marint avfall fra ryddeaksjoner. Om høsten blir like aktiv som sommeren ligger det an til ny rekord for strandrydding i Vesterålen.

Se mer informasjon om årets dugnad på Reno-Vest sine sider: https://www.reno-vest.no/husholdning/strandrydding/ og hos Hold Norge Rent: https://holdnorgerent.no/strandryddeuka.

Som tidligere i år skal man registrere strandryddeaksjonen på Ryddenorge.no eller på mobilappen Ryddenorge. Slik får Reno-Vest beskjed med en gang om aksjonen og kan enkelt arrangere henting av avfallet, eller bidra med utdeling av miljøsekker, skyss og annet om dette trengs til aksjonen.

Trenger du hjelp til å registrere en aksjon tar du kontakt med strandryddeansvarlig i Øksnes: Alvilde Otterstad Krohn-Nydal, mailadresse: alvilde.krohn-nydal@oksnes.kommune.no, eller på tlf. 91 13 93 50

Det er viktig å gi utfyllende informasjon om aksjonen din om du ønsker at kommunen skal registrere den. Om det er noe som skal etter-registreres foretrekkes skriftlige henvendelser.