Laterna Magica 2021

Mandag var vi på plass på Kulturfabrikken for den 30. utgaven av Laterna Magica, det var hele 8 bidrag fra Øksnes og i salen satt det mange spente filmskapere🎬 Adriel og Havanna i 6.klasse på Myre skole stakk av med seieren i klasse 1, 10-13 år med filmen "Mysteriesteinen" - Gratulere så masse!

Adriel og Havanna Kaia Marie Ra

Her kan du lese juryens begrunnelse:

Filmen som har vunnet klasse 1 i årets Laterna Magica, viser fortellerglede som sjarmerer juryen. I filmen er det brukt fine locations og rammen for historien er mystisk og spennende. I tillegg til å ha det overnaturlige, handler den også om et vennskap hvor den ene ønsker å ofre seg for den andre. Filmatisk er det filmet med ulike vinkler og med et interessantperspektiv fra karakterenes reise.

 

I tillegg til mange innsendte filmer deltok dansegruppa BB Crew fra Øksnes Kulturskole med fantastisk underholdning fra scenen. Disse jentene kommer vi definitivt til å se mer av fremover!

Sofie, Live, Synne, Selma og Linnea i BB Crew Sander Halvorsen  BB Crew Sander Halvorsen  

Vi håper dette inspirerer til enda mer filmskaping i Øksnes, visste du at vi har egen media lab og 4 filmkameraer som vi kan låne ut? Alt ligger dermed til rette for nok et år med masse flotte bidrag til Laterna Magica. 

Filmskapere fra Alsvåg Skole Håvard Krogstad Johansen