Koronasituasjonen i Øksnes 27.07.2021

Mandags kveld 27.07.21 er det pr kl 20.00 registrert to nye korona smittede i Øksnes.

Klikk for stort bilde

Så langt antas det at også disse tilfellene har forbindelse med det pågående smitteutbruddet med opprinnelse i Sortland kommune. Alle de smittede er isolerte og nærkontakter er satt i karantene.

Kommunelegen har i kveld fått bekreftet at det er Deltavarianten av koronaviruset som har spredd seg i Vesterålen.

Smittesporing og testing pågår og vil fortsette for fullt, og så lenge det er nødvendig, inntil vi har oversikt over smittesituasjonen og smitteveier. Det må forventes flere smittede de neste dagene. I dag er det testet ca 90 personer.

I morgen onsdag 28.07.21 vil det bli utvidet tid for testing, og det er fortsatt noe ledig testkapasitet.

Selv om antall smittede i dag er lavere enn de to foregående dagene, ansees utbruddet i Vesterålen anses fortsatt som omfattende og uoversiktlig, og vi oppfordrer alle innbyggere i Øksnes på det sterkeste om å være forsiktig og ekstra nøye med å holde avstand (helst 2 meter), opprettholde god håndhygiene og bruke munnbind på steder der det er mange personer.

Vi minner om de lokale tiltakene som er iverksatt og oppfordrer alle til å være med på en felles dugnad for å bekjempe smitten.

Ytterliggere lokale tiltak vurderes fortløpende.

Myre 27.07.21

Ordfører