Koronasituasjonen i Øksnes 04.10.2021

I tider der vi har åpnet opp samfunnet og skal gradvis tilbake til en "normal" hverdag, viser det seg at smitten i Øksnes er økende.

Vi hadde totalt 8 registrerte positive coronatilfelle i uka som gikk.  I dag har vi allerede 7 nye smittede.

Dette er såpass mange, at vi må gjøre en ekstra innsats for å begrense ytterligere utbrudd.

Følgende tiltak iverksettes derfor umiddelbart:

Sykehjemmene :

-  Inngangsdørene stenges, med kun 2 besøkstider pr dag igjen, besøk avtales pr telefon,  ( slik vi hadde det før gjenåpningen).

Ansatte som jobber på sykehjemmene, og som oppgis som nærkontakt til nysmittet, skal være i karantene til egen PCR-test er avklaret negativ.

Heimetester( hurtigtester):

- Kan fås på Kommunetorget på rådhuset, men kun til bruk ved symptomer.

Kriterier for hjemmetest: Dere må registreres med navn og nummer og ved positivt resultat på testen, må legekontoret varsles.

Testene er kun for voksne, altså fylt 18 år. I utgangspunktet kun en stk. test pr person

Tester til bruk i idrettslag, bedrifter osv. må avtales med legekontoret, før de kan hentes ut.

Varighet på tiltakene; foreløpig  denne uka (uke 40)

Barn: Ingen testing av barn under skolealder.

Skolebarn: Testene gjennomføres ved utbrudd i en klasse, og administreres av skolen .

Ellen B. Pedersen

Smittevernlege i Øksnes