Influensavaksine høsten 2020

Klikk for stort bildeØksnes kommune forbereder oss nå på å vaksinere mange i målgruppene for vaksinen.

Følgende personer inngår i det vi omtaler som risikogruppene og anbefales influensavaksine på grunn av økt risiko for alvorlig sykdom:

• Alle over 65 år
  • Beboere i sykehjem og omsorgsboliger
  • Barn og voksne med hjerte- og lungelidelser, diabetes, lever- eller nyresvikt, nevrologisk sykdom, svekket immunforsvar (samt deres pårørende) og svært alvorlig fedme.
  • Gravide i 2. og 3. trimester, samt gravide i 1. trimester som har kronisk sykdom eller er helsepersonell

I tillegg anbefales influensavaksine til:

• Helsepersonell som har pasientkontakt.
  • Husstandskontakter til immunsupprimerte pasienter

Vi har nå mottatt vaksinen fra Folkehelseinstituttet og starter vaksineringen av målgruppene i uke 42 og 43 ettermiddagstid, fra kl. 18-20.

Sted: Øksnes legekontor, Øksnes helsesenter, Myre.

Vaksinen er gratis for personer i risikogruppene. Arbeidsgiver betaler for vaksine til helse og omsorgspersonell.

Pga. situasjonen med pandemien, må vi ta smittevernhensyn.  Alle i målgruppene som ønsker vaksine må i år bestille time, helst via SMS, nett eller Helserespons appen. Ev. ringe legekontoret 76185100, men vi ønsker færrest mulig bestillinger pr. tlf., for å redusere telefonkøen.

Ansatte i helse og omsorg får sine vaksiner ute på arbeidsplassen sin.

Beboere på sykehjem og Elvelund 1 får sine vaksiner i nov./des.

Du kan lese mer om sesonginfluensa på FHI.no.

Kontraindikasjon (de som ikke skal ha vaksinen):

• Alvorlig straks reaksjon på egg.
  • Kjent allergi mot innholdsstoffer i vaksinen
  • Alvorlig reaksjon på tidligere dose av samme vaksi­ne

Oppsummert

Vaksinering blir:

Uke

Uke 42

Tirsdag 13.10.20

Onsdag 14.10.20

Uke 43

Tirsdag 20.10.20

Onsdag 21.10.20

Legekontoret, Myre

• Bestill time for vaksinering via samme system som du bestiller legetime.

Benytte vårt SMS-køfrisystem. Da skriver du ØKSNES, navnet ditt, fødselsdatoen din og sender meldingen til 2097. Du kan sende meldingen når som helst på døgnet.

Eller bestill time via nett eller helseappen.

• Når du møter til vaksinering på helsesenteret, må du holde avstand og vaske/sprite hender
  • 20 min. venting etter vaksinering blir i gangen på helsesenteret med 1 meters avstand. Helsepersonell vil være til stede
  • Vaksinen blir registret i journalen og til SYSVAK, så du kan se oversikt av dine vaksiner på Helsenorge.no etter hvert
  • Pasienter som har time hos sin fastlege i okt. etter uke 41, kan ev. få sin vaksine samtidig